Skip to content Skip to footer

Grundare, Advokat

Joseph Christenson

ADVOKAT, GRUNDARE

Språk

Portugisiska
Spanska
Franska
Arabiska
Engelska

Utbildning

Jur.kand. – Göteborgs universitet
Kriminolog – Umeå universitet
Civilekonom – Göteborgs universitet

Tidigare erfarenheter
  • Jurist – Migrationsverket
  • Affärsutvecklare/försäljningschef inom metall- och plastindustrin
  • Tolk och översättare

Biografi

Advokat med bakgrund inom näringslivet och internationell affärsutveckling som även tidigare var verksam som tolk och översättare.

Joseph arbetar som offentlig och privat försvarare, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn i brottmål. Andra områden han kan hjälpa till med är de avseende vård enligt LVU, LVM, LPT och LRV. Han är även kunnig inom familjerättsliga tvister, migrationsrätt samt Europakonventionen och mänskliga rättigheter.

Joseph tar alla möjligheter att utvecklas och växa i sin roll som advokat för att kunna biträda sina klienter på bästa sätt. Detta engagemang tillsammans med hans processkicklighet har redan tagit honom hela vägen upp till Högsta domstolen, vilket gör honom till en av få advokater som processat i Sveriges högsta instans.

Utöver det är Joseph dessutom skolad delvis i den franska och latinamerikanska utbildnings- och näringslivskulturen.

Privat spenderar han gärna tid med sina nära och kära. Han är även bokslukare, tyngdlyftare och en passionerad supporter av IFK Göteborg och Frölunda HC.

Joseph utgår främst från advokatbyråns kontor i Västra Götalands och Jönköpings län (Borås, Göteborg, Stenungsund, Vänersborg, Jönköping och Nässjö), men åtar sig uppdrag över hela landet och biträder regelbundet klienter på samtliga byråns verksamhetsorter.

Kontaktformulär